Program


Trio Barragán-Soltani-Floristán

Trio Barragán-Soltani-Floristán

2020. február 14-én a Trio Barragán-Soltani-Floristán lép színpadra, műsorukon Jörg Widmann, Beethoven és Brahms hegedűre, csellóra és klarinétra komponált triói szólalnak meg.

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia jegyutalvány és Szabadfelhasználású jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 14. péntek, 19:00Tájékoztatjuk kedves közönségünket, hogy a Kamarazene karnyújtásnyira 2020 tavasz című bérletünk első koncertjének (Gabriele Carcano, Stephen Waarts és Marie-Elisabeth Hecker) műsora és közreműködői Marie-Elisabeth Hecker várandóssága miatt megváltoztak. Az eredeti időpontban, 2020. február 14-én a Trio Barragán-Soltani-Floristán lép színpadra, műsorukon Jörg Widmann, Beethoven és Brahms hegedűre, csellóra és klarinétra komponált triói szólalnak meg.

 

Stephen Waarts (hegedű), Marie-Elisabeth Hecker (cselló), Gabriele Carcano (zongora)

Haydn: 42. (Esz-dúr) zongoratrió, Hob. XV:30
Brahms: 3. (c-moll) zongoratrió, op. 101
Schumann: 1. (d-moll) zongoratrió, op. 63

A zongoratrió műfajának rövid történetét meséli el három fiatal művész, aki számos versenygyőzelem és rangos koncertterem meghódítása után sikerrel bontogatja szárnyait a nemzetközi porondon. A holland-amerikai Stephen Waarts 2013-tól sorozatban nyerte el a legrangosabb hegedűversenyek – a montreali, a Menuhin és a Queen Elisabeth – díjait, azóta pedig szólistaként és kamarazenészként járja a világot. ▪ A 2005-ös Rosztropovics Csellóverseny első díját a német Marie-Elisabeth Hecker 18 évesen nyerte el, s azóta már Barenboimmal is dolgozott együtt. ▪ A kritikusok által a hangok szobrászaként jellemzett Gabriele Carcano sikerrel debütált többek között a zürichi Tonhalléban, a párizsi Pleyel Teremben és a Marinszkij Színházban is. A három kiváló szólista és kamaramuzsikus ráadásul nem először áll együtt színpadra, így igazán mély összhangra számíthatunk tőlük, miközben felvillantják az egyik legintimebb klasszikus zenei műfaj történetének három fontos epizódját.

Ajánlatunk


Bach 3. brandenburgi versenyében ugyan csak vonósok szerepelnek, de nem a megszokott négy- vagy ötszólamú felosztásban: a hegedűk, brácsák és csellók hármas csoportokba rendezve konfrontálódnak egymással, versengésüket egy nagybőgőből és csembalóból álló continuoszekció kíséri. Mozart utolsó hegedűversenyét – amely ma a legtöbb zenekari próbajátékon kötelező mű – mindössze 19 évesen írta.

Ajánló


Közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara Vezényel: Kocsár Balázs

„Zeneakadémista koromban megfogadtam, hogy ha valaha saját tanítványaim lesznek, akkor az első perctől kezdve önállóságra, önbizalomra fogom őket tanítani. A…

A program kb. 50 perces programon bemutatjuk a Zeneakadémia épületének különleges díszítéseit, rejtett kincseit, megismerkedhetnek a legendás a Nagyterem történetével…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!