Program


Hommage a Jeney - Itt és most -

Hommage a Jeney - Itt és most -

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia jegyutalvány és Szabadfelhasználású jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: december 2. szombat, 19:00

Jeney: Arupa

Jeney: Zongoradarabok
Csalog Gábor (zongora)
Jeney: Majd, ha leírjátok, eljövök
Rácz Zoltán
Jeney: Wohin?
Anima Musicae Kamarazenakar
Vezényel: Rácz Zoltán

SZÜNET

Cage: Three2
Bojtos Károly, Rácz Zoltán, Váczi Zoltán (ütőhangszerek)
Jeney: Fantasia su una nota (14 tagú kamaraegyüttesre)
Csalog Gábor, Kemenes András (zongora), Lukács Miklós (cimbalom), Váczi Zoltán, Schlanger Tamás, Bojtos Károly (ütőhangszerek)
Anima Musicae Kamarazenakar
Vezényel: Rácz Zoltán

Idén március 4-én lett volna 80 éves Jeney Zoltán, a Zeneakadémia egykori tanszékvezető tanára, a magyar kortárs zenei élet megkerülhetetlen alakja. Nekrológjában négy évvel ezelőtt így emlékezett meg Vigh Andrea, az egyetem rektora az alkotó Jeneyről: „Bár lételeme volt a zenei kísérletezés, az újdonság kutatása, hihetetlen mélységben ismerte a zenei hagyományt”, a tanár Jeneyről pedig így vélekedett: „… rendkívül erős esztétikai világképe volt, azt azonban soha nem erőltette rá növendékeire. Azt szerette volna, ha megtalálják a saját útjukat.” Alma matere szóló- és kamaraesttel adózik a mester emlékének: megszólal több szólózongoraműve, szöveges variációra épülő ikonikus darabja (Majd, ha leírjátok, eljövök), a Halotti szertartás egy részlete, a nyolcvanas évek termésének két meghatározó ensemble-kompozíciója (Arupa, Fantasia su una nota) és az iraki háborúra reflektáló torzított Beethoven-Örömódája (Wohin?).

RENDEZŐ:

Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


A program kb. 50 perces programon bemutatjuk a Zeneakadémia épületének különleges díszítéseit, rejtett kincseit, megismerkedhetnek a legendás a Nagyterem történetével és a Solti terem szépségével, láthatják a magyar szecesszió kiemelkedő alkotását az előcsarnokban. Az épületlátogatás után lehetőségük nyílik meghallgatni a Zeneakadémia növendékei által adott minkoncertet is. Diákok és nyugdíjasok számára 50% kedvezményt biztosítunk. A maszk viselése ajánlott a belépéskor és a túra alatt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!