Program


Az Európai Kamarazenei Akadémia tehetségei II.

Az Európai Kamarazenei Akadémia tehetségei II.

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia jegyutalvány és Szabadfelhasználású jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 26. vasárnap, 19:00

Brahms: 2. (a-moll) vonósnégyes, op. 51/2
Webern: Öt tétel, op. 5 – 1. Heftig bewegt, 2. Sehr langsam, 3. Sehr lebhaft
MOSER STRING QUARTET: Kanon Miyashita (hegedű), Patriciai Muro (hegedű), Ariadna Bataller (brácsa), Lea Galasso (cselló)

SZÜNET

Beethoven: 7. (F-dúr) vonósnégyes, op. 59/1 („Razumovszkij”)
QUATUOR METAMORPHOSES: Mathilde Potier, Pierre Liscia-Beaurenaut (hegedű), Jean-Baptiste Souchon (brácsa), Madeleine Douçot (cselló)
Az Európai Kamarazenei Akadémia (ECMA) közel két évtizede működik kiemelkedő sikerrel. Célkitűzése, hogy termékeny talajként szolgáljon a jövő zenei világának kialakításában, azon belül is nagy hangsúlyt fektetve a kamarazenére. A művészi önállóság, a bátor kísérletezés és nyitottság ugyanúgy védjegye az ECMA tevékenységének, mint az európai kamarazene nemes hagyományainak ápolása és továbbadása. Nemzetközi programja, az ECMA PRO olyan műhelyként jött létre, amelyik lehetővé teszi a fiatal, kivételesen tehetséges együtteseknek, hogy ne csupán mesterkurzusokon tökéletesítsék tudásukat, hanem rangos fesztiválfellépéseken és showcase-jellegű hangversenyeken is bemutatkozzanak. Ehhez a programhoz a Zeneakadémia is örömmel csatlakozott. A bázeli székhelyű Moser Vonósnégyes csupán három éve alakult, de máris elnyerte a kritikusok és a közönség tetszését, felhívva ezzel magukra a koncertszervezők figyelmét is. Az együttes tagjai számos mesterkurzuson vettek részt olyan neves tanároknál, mint Nagy Péter, Steven Isserlis, Tabea Zimmermann, Patrick Jüdt és Simone Gramaglia. 2020-as megalakulásuk után egy évvel már hazavihették a második díjat az Orpheus Svájci Kamarazenei Versenyről, tavaly pedig megnyerték az andorrai Gran Premi Musical Lauredià versenyt. A párizsi Quatuor Metamorphoses sűrű koncertnaptára széles repertoárról tanúskodik. Részt vettek Alfred Brendel, Johannes Meissl, Hatto Beyerle és Patrick Jüdt mesterkurzusain, valamint tanultak többek közt a Quatuor Modigliani és a Quatuor Ébène tagjaitól. 2020 óta a ProQuartet Akadémia rezidens művészei. Versenygyőzelmeik közül kiemelkedik a FNAPEC Európai Verseny „ProQuartet”-díja, a Párizsi Filharmónia, a Ravel Akadémia, valamint a Ferme de Villefavard és az Abbaye de Royaumont Alapítványok díjai, amelyek koncertlehetőségeken túl felvételek készítését is lehetővé tették számukra.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


A program kb. 50 perces programon bemutatjuk a Zeneakadémia épületének különleges díszítéseit, rejtett kincseit, megismerkedhetnek a legendás a Nagyterem történetével és a Solti terem szépségével, láthatják a magyar szecesszió kiemelkedő alkotását az előcsarnokban. Az épületlátogatás után lehetőségük nyílik meghallgatni a Zeneakadémia növendékei által adott minkoncertet is. Diákok és nyugdíjasok számára 50% kedvezményt biztosítunk. A maszk viselése ajánlott a belépéskor és a túra alatt.

English language tour with a mini concert

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!