Program


Auer Trió - Kamarazene karnyújtásnyira

Auer Trió - Kamarazene karnyújtásnyira

Az Auer Triót a Zeneakadémia három tanára, Fülei Balázs zongoraművész, Kováts Péter hegedűművész, valamint Varga István gordonkaművész alapította 2016-ban. Az együttes Auer Lipót (1845–1930) nevét vette fel, a nagyközönség előtt a veszprémi Auer Fesztiválon mutatkozott be.  több

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia jegyutalvány és Szabadfelhasználású jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 24. szerda, 19:00

Kamarazene karnyújtásnyira
Auer Trió A Zeneakadémia saját szervezésű programja
Beethoven: 7. (B-dúr) zongoratrió, op. 97 („Főherceg”)
Dvorák: 4. (e-moll) zongoratrió, op. 90 („Dumky”)

Auer Trió: Kováts Péter (hegedű), Varga István (cselló), Fülei Balázs (zongora)

Az Auer Triót a Zeneakadémia három tanára, Fülei Balázs zongoraművész, Kováts Péter hegedűművész, valamint Varga István gordonkaművész alapította 2016-ban. Az együttes Auer Lipót (1845–1930) nevét vette fel, a nagyközönség előtt a veszprémi Auer Fesztiválon mutatkozott be. A trió első, Triography című, Haydn-, Beethoven- és Mendelssohn-művekből összeállított CD-je a közelmúltban jelent meg, melyet a kritika igen meleg szavakkal üdvözölt, egyként figyelve fel az előadásmód stiláris magabiztosságára, a hangszínek széles spektrumára valamint a muzsikálás magától értődő természetességére. A Rudolf főhercegnek dedikált B-dúr trió bemutatóján maga Beethoven zongorázott, ám – több korabeli beszámoló is erről tanúskodik – hallásromlása nyomasztó teherként nehezedett rá játékára. A másik mű premierjén is a szerző ült a zongoránál; a kompozíció nagy sikert aratott, és nem sokkal később egy negyven koncertből álló turnén is Dvořák játszotta a billentyűs szólamot.
 
Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Támogató:

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Ajánlatunk


Szokták mondani, hogy a zene nem ismer határokat. Hogy a zene univerzális nyelv. Várjon Dénes a bizonyíték rá, hogy ez mind igaz. A legnevesebb külföldi kamarazene fesztiválokon megforduló Kossuth-díjas zongoraművész megszámlálhatatlanul sok ország kiváló zenészeivel kamarázott már.

Ajánló


Yekwon Sunwoo a világ egyik legrangosabb zongoraversenyének győzteseként robbant be a zenei életbe: 2017-ben megnyerte a Van Cliburn Nemzetközi Zongoraversenyt.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!