Program


Wrocław Baroque Ensemble - Tiszta barokk

Wrocław Baroque Ensemble - Tiszta barokk

Valljuk be, nem sokat tudunk a Chopin előtti lengyel zenéről, és ennek nemcsak a zeneszerzők nevében előforduló furcsa betűk az okai. Pedig már a reneszánsz idején, a 16–17. században is virágzottak a művészetek a Vasa-uralkodók udvarában, és később is magas színvonalú, a nyugat-európai muzsikára is ható zenei élet zajlott az 1795-ig fennállt Lengyel–Litván Unióban.

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia jegyutalvány és Szabadfelhasználású jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 11. csütörtök, 19:00

Tiszta Barokk
Wrocław Baroque Ensemble
Żebrowski: Ave maris stella
Żebrowski: Vesperae in D – Dixit Dominus, Laudate pueri, Laetatus sum, Nisi Dominus, Lauda Jerusalem Dominum, Magnificat
Gorczycki: Completorium

Wrocław Baroque Ensemble
Vezényel: Andrzej Kosendiak

Valljuk be, nem sokat tudunk a Chopin előtti lengyel zenéről, és ennek nemcsak a zeneszerzők nevében előforduló furcsa betűk az okai. Pedig már a reneszánsz idején, a 16–17. században is virágzottak a művészetek a Vasa-uralkodók udvarában, és később is magas színvonalú, a nyugat-európai muzsikára is ható zenei élet zajlott az 1795-ig fennállt Lengyel–Litván Unióban. E sokszínű, de elfeledett lengyel repertoár felfedezésére és megszólaltatására alapította 2006-ban Andrzej Kosendiak karmester a korhű hangszereken játszó Wrocław Baroque Ensemble-t. A nem mindennapi kitekintésre hívó programban rácsodálkozhatunk, milyen zenék születtek és szóltak Palestrina, Monteverdi és Schütz korában ezen a vidéken, és eldönthetjük, jogosan kerültek-e a feledés homályába ezek a kompozíciók. Annyit előre bocsáthatunk: a világhírű lengyel együttes előadását hallgatva nem fogunk tudni igennel válaszolni.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!