Program


Várallyay Petra. Jazz itt!

Várallyay Petra. Jazz itt!

A hétgyermekes zenészcsaládból származó, Orszáczky- és Junior Artisjus-díjas Várallyay Petra első nagy sikereit klasszikus hegedűsként érte el, később azonban érdeklődése egyre inkább az improvizatív fúziós zene és a komponálás irányába vitte. A hegedülés mellett kiválóan zongorázik, énekel, hangszerel és szöveget is ír.

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia jegyutalvány és Szabadfelhasználású jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 5. szerda, 19:00

Már a zeneakadémista évek előtt megalapította saját jazztrióját, állandó zeneszerzője a Jazzation acappella formációnak, dolgozott Bobby McFerrinnel és Yo-Yo Mával, fellépett számos hazai és külföldi fesztiválon a műfajok széles spektrumát bejárva. Februári koncertjének műsorát az általa komponált kamarazenei darabok és hegedű caprice-ok mellett 1. hegedűversenyének ősbemutatója teszi különösen izgalmassá. A művet egy igazán színes, vonósokból, fafúvósokból, basszusgitárból és ütőhangszerekből álló kamarazenekar közreműködésével szerzői előadásban hallhatja a közönség.

Várallyay Petra: Violin Caprice no. 5
Várallyay Petra: Violin Caprice no. 7
Várallyay Petra: Violin Caprice no. 6
Várallyay Petra: Stringception
Várallyay Petra: Duo for Violin and Bass Guitar
Várallyay Petra: Stringcircles
Várallyay Petra: 1. Hegedűverseny

Várallyay Petra (hegedű)
Bolyki Sára (ének), Vucurevic Elvira, Biczó Bernadett, Soós Máté, Rábai Benedek (hegedű), Kurgyis András, Szabó Tamás (brácsa), Standi Dorottya, Zétényi Tamás (cselló), Dénes-Worowski Marcell (nagybőgő), Szabadi Ildikó (fuvola, altfuvola), Tóth-Csamangó Blanka (basszusklarinét), Berta Zalán (basszusgitár), Hencz Kornél, Szikora Balázs (ütőhangszerek)

Ajánlatunk


Cseh est: Suk, Janáček, Smetana

A program kb. 50 perces programon bemutatjuk a Zeneakadémia épületének különleges díszítéseit, rejtett kincseit, megismerkedhetnek a legendás a Nagyterem történetével és a Solti terem szépségével, láthatják a magyar szecesszió kiemelkedő alkotását az előcsarnokban. Az épületlátogatás után lehetőségük nyílik meghallgatni a Zeneakadémia növendékei által adott minkoncertet is. Diákok és nyugdíjasok számára 50% kedvezményt biztosítunk. A maszk viselése ajánlott a belépéskor és a túra alatt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!