Program


Schubert-triók/2 - Összkiadás élőben. Szabadi Vilmos, Camille Thomas és Farkas Gábor

Schubert-triók/2 - Összkiadás élőben. Szabadi Vilmos, Camille Thomas és Farkas Gábor

A Schubert-triók sorozat második hangversenye a szerző harmincadik, egyben utolsó előtti életévének állít emléket: mindhárom megszólaló mű 1827-ben keletkezett. A műsor két pillére az olykor energiától duzzadó, máshol bécsiesen kedélyes hangvételű B-dúr trió, valamint Schubert utolsó hegedű-zongora darabja, a nagyszabású C-dúr fantázia, melynek központi eleme a komponista Sei mir gegrüsst! című dalára készült variációsor.  több

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia jegyutalvány és Szabadfelhasználású jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 17. péntek, 19:00

Összkiadás élőben
Schubert-triók/2 A Zeneakadémia saját szervezésű programja
Szabadi Vilmos, Camille Thomas és Farkas Gábor
Schubert: 1. (B-dúr) zongoratrió, D. 898

SZÜNET

Schubert: Esz-dúr notturno, D. 897
Schubert: C-dúr fantázia, D. 934

Szabadi Vilmos (hegedű), Camille Thomas (cselló), Farkas Gábor (zongora)

A Schubert-triók sorozat második hangversenye a szerző harmincadik, egyben utolsó előtti életévének állít emléket: mindhárom megszólaló mű 1827-ben keletkezett. A műsor két pillére az olykor energiától duzzadó, máshol bécsiesen kedélyes hangvételű B-dúr trió, valamint Schubert utolsó hegedű-zongora darabja, a nagyszabású C-dúr fantázia, melynek központi eleme a komponista Sei mir gegrüsst! című dalára készült variációsor. A kettő között elhangzó, meditatív és tragikus karakterű Notturno eredetileg a B-dúr trió lassú tétele lehetett. Szabadi Vilmos és Farkas Gábor vendége – a sorozat első koncertjéhez hasonlóan – a harmincas évei elején járó csellista, Camille Thomas lesz, aki szólistaként és kamarazenészként máris a világ élvonalába tartozik: legutóbbi két albuma a Deutsche Grammophon gondozásában jelent meg, és a Nippon Zenei Alapítvány jóvoltából a „Feuermann” Stradivari-csellón játszik.
 
Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Támogató:

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!