Program


Orgonabemutató

Orgonabemutató

Épületlátogatás jeggyel kedvezmény vehető igénybe

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia jegyutalvány és Szabadfelhasználású jegy felhasználható.

Mi az a regiszter és a manuál? Hogyan hozza működésbe a sípokat a billentyűzet? Milyen hangja van a legkisebb sípnak és mekkorát szól a legnagyobb? Ilyen és hasonló kérdésekre kaphatnak választ a Zeneakadémia orgonáját bemutató 60 perces előadáson Szabó Balázs orgonaművésztől, aki a hangszer rekonstrukciójának egyik szakmai vezetője volt.

Száztizenkét éve, 1907. május 15-én szólalt meg először a Nagyterem koncertorgonája, amely most visszakapta régi hangzását, az újjáépítést követően az eredeti hangszer került vissza a helyére. A bemutatón szó lesz a régi orgonasípok kalandos sorsáról és a játszóasztal bravúros rekonstrukciójáról, de arról is, hogy épült be a legújabb technika is a vezérlésbe. Természetesen hallani is lehet majd a „hangszerek királynőjét”, Szabó Balázs avatott játékával.
 
Aki az orgona mellett a Zeneakadémia épületét is szeretné megismerni, lehetőség van az orgona bemutatót megelőzően épületlátogatáson is részt venni. A csoportok létszáma korlátozott, ezért érdemes időben jegyet váltani.

Az orgonabemutatót megelőző épületlátogató túrára szóló jeggyel rendelkezők, 1500 Ft-os jegyáron válthatnak jegyet az orgonabemutatóra.

 

Ajánló


A Kamara.hu elengedhetetlen kísérőprogramja az a Hatszemközt című beszélgetés, amikor Simon Izabella és…

Idén vonósnégyesek indulhattak a nemzetközi megmérettetésen, amelyet immár ötödik alkalommal rendez meg a…

A concerto kifejezés a nyugati zene történetében többféle jelentéssel bír, általában azonban olyan…