Program


Kelemen kvartett - Ligeti 100 -

Kelemen kvartett - Ligeti 100 -

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia jegyutalvány és Szabadfelhasználású jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 24. péntek, 19:30

Haydn: 61. (d-moll) vonósnégyes, Hob. III:76 („Quintenquartett”) [op. 76/2]
Ligeti: 1. vonósnégyes („Métamorphoses nocturnes”)

SZÜNET

Bartók: 4. vonósnégyes, BB 95

Kelemen Kvartett: Kelemen Barnabás, Jonian Ilias Kadesha (hegedű), Kokas Katalin (brácsa), Vashti Mimosa Hunter (cselló)

2023-ban világszerte megemlékeznek az egyik legnagyobb hatású huszadik századi magyar zeneszerző, Ligeti György születésének századik évfordulójáról. A Zeneakadémia is több koncerttel készült az alkalomra: a májusi születésnap körül megrendezett események után ősszel további színes programokkal várjuk a közönséget. A Kossuth-díjas Kelemen Barnabás vezette együttes az 1. vonósnégyest szólaltatja meg az életműből, amely még Budapesten született 1953–54-ben, de pár évvel később már Bécsben került sor a bemutatójára. „Mindketten Bartók hívei voltunk, és az ő zenéjében láttuk a továbbfejlődés alapját egy olyan új, kromatikus-modális zenei nyelv felé, amely nemzetközi, és mégis a magyar hagyományban gyökerezik” – vallotta kettejük fiatalkori kompozíciós stílusáról Kurtág György, aki úgy tekint Ligeti művére, mintha az Bartók hetedik vonósnégyese lenne. A darabot meghallgatva valóban érezhetjük többek közt annak a huszonöt évvel korábban keletkezett 4. kvartettnek a hatását, ami szintén elhangzik a koncerten.

RENDEZŐ:

Zeneakadémia Koncertközpont

TÁMOGATÓ:

Kulturális és Innovációs Minisztérium

Ajánlatunk


Ajánló


A program kb. 50 perces programon bemutatjuk a Zeneakadémia épületének különleges díszítéseit, rejtett kincseit, megismerkedhetnek a legendás a Nagyterem történetével…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!