Program


Iveta Apkalna

Iveta Apkalna

Iveta Apkalna, napjaink egyik legjelentősebb koncertorgonistája a hamburgi Elbphilharmonie 2017-es megnyitása óta az intézmény rezidens művésze. A lett muzsikus sokszínű műsoraiban a múltat ötvözi a jelennel, szem előtt tartva azt is, hogy több évszázados múltú hangszere korszerű médiumként jelenjen meg, s a közönségnek olyan auditív élményt nyújtson, amelyet csak az orgona képes adni.  több

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia jegyutalvány és Szabadfelhasználású jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 29. kedd, 19:30

A koncert első részében Bach méltán híres két kompozíciója mellett a barokk mester utolsó tanítványa, az élete nagy részét Rigában töltött Johann Gottfried Müthel egyik kompozíciója, valamint a Bach-hagyományokat romantikus gondolatvilággal társító Mendelssohn szonátája csendül fel. Apkalna, mint hazájának zenei-kulturális nagykövete, Lettország világhírű zeneszerzője, Pēteris Vasks két kompozícióját is megszólaltatja, melyek közül az egyik egy új mű, amely a Los Angeles-i Filharmonikusok felkérésére készül, a zenekar megalapításának századik évfordulójára. Az izgalmasnak ígérkező, az orgona színeit-karaktereit bemutató programot a szintén lett zeneszerző, Alfrēds Kalniņš alkotása zárja.

J. S. Bach: G-dúr fantázia, BWV 572 („Pièce d’Orgue”)
Mendelssohn: B-dúr orgonaszonáta, op. 65/4
J. S. Bach: c-moll passacaglia, BWV 582
Müthel: F-dúr fantázia
Pēteris Vasks: [Új mű]
Pēteris Vasks: Musique du soir
Kalniņš: g-moll fantázia

Iveta Apkalna (orgona)
Közreműködik: Karasszon Eszter (cselló)

Ajánlatunk


A program kb. 50 perces programon bemutatjuk a Zeneakadémia épületének különleges díszítéseit, rejtett kincseit, megismerkedhetnek a legendás a Nagyterem történetével és a Solti terem szépségével, láthatják a magyar szecesszió kiemelkedő alkotását az előcsarnokban. Az épületlátogatás után lehetőségük nyílik meghallgatni a Zeneakadémia növendékei által adott minkoncertet is. Diákok és nyugdíjasok számára 50% kedvezményt biztosítunk. A maszk viselése ajánlott a belépéskor és a túra alatt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!