Program


Giovanni Guzzo és a Zeneakadémia Vonószenekara - A zenekar koncertmesterei 2022

Giovanni Guzzo és a Zeneakadémia Vonószenekara - A zenekar koncertmesterei 2022

Giovanni Guzzo csodagyerekként kezdte pályáját hazájában, Venezuelában, majd Madridban és Londonban tökéletesítette tudását, jelenleg Végh Sándor egykori együttese, a Camerata Salzburg koncertmestere. Félig olasz származású, így bátran mondhatjuk, hogy Itália zenéje a vérében van, és ezt a műsor összeállításával is büszkén vállalja.

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia jegyutalvány és Szabadfelhasználású jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 13. vasárnap, 19:30

Respighi: G-dúr szvit orgonára és vonósokra
Haydn: 1. (C-dúr) hegedűverseny, Hob. VIIa:1
SZÜNET

Csajkovszkij: Firenzei emlék, op. 70 (kamarazenekari változat)

A Zeneakadémia Vonószenekara
Koncertmester és szólót játszik: Giovanni Guzzo

Giovanni Guzzo csodagyerekként kezdte pályáját hazájában, Venezuelában, majd Madridban és Londonban tökéletesítette tudását, jelenleg Végh Sándor egykori együttese, a Camerata Salzburg koncertmestere. Félig olasz származású, így bátran mondhatjuk, hogy Itália zenéje a vérében van, és ezt a műsor összeállításával is büszkén vállalja. Az olasz Respighi koncerttermi különlegességnek számító, 1905-ban írt, modernt és barokkot izgalmasan ötvöző orgonás szvitje nyitja a koncertet, majd Guzzo Haydnnak azt a hegedűversenyét szólaltatja meg a Zeneakadémia Kamarazenekara élén, amelyet a zeneszerző az Esterházy-udvarba visszatérő itáliai koncertmesterének komponált 1765 körül. A szünet után Csajkovszkij a vérbő romantikát képviselő csodálatos kompozíciója, a vonóshatosként született, de vonószenekaron még dúsabban és színesebben szóló Firenzei emlék csendül fel.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


English language tour with a mini concert

A program kb. 50 perces programon bemutatjuk a Zeneakadémia épületének különleges díszítéseit, rejtett kincseit, megismerkedhetnek a legendás a Nagyterem történetével és a Solti terem szépségével, láthatják a magyar szecesszió kiemelkedő alkotását az előcsarnokban. Az épületlátogatás után lehetőségük nyílik meghallgatni a Zeneakadémia növendékei által adott minkoncertet is. Diákok és nyugdíjasok számára 50% kedvezményt biztosítunk. A maszk viselése ajánlott a belépéskor és a túra alatt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!