Program


Elekes Zsuzsa

Elekes Zsuzsa

Elekes Zsuzsa nemzetközi karrierje az 1980-as lipcsei Nemzetközi Bach Verseny megnyerésével vette kezdetét; azóta sok száz hangversenyt adott Európa szinte valamennyi országának templomaiban, hangversenytermeiben, neves fesztiváljain.

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia jegyutalvány és Szabadfelhasználású jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 11. kedd, 19:30

Mindeközben a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium tanáraként növendékek százait ismertette meg a hangszerek királynőjével mintegy három évtizeden át, és tizenöt szólólemezt készített Bach, Liszt, a német romantika és a 20. század magyar orgonairodalmának izgalmas darabjaiból. Ebbe a műsorba is főleg olyan műveket válogatott össze, amelyeket alig vagy egyáltalán nem hallani koncerten. Az első részben Bach nagyszabású műve mellett egy igazi kuriózum is elhangzik: Huzella Elek az 1956-os forradalom alatt elhunyt barátja emlékére írt kompozíciója. A második félidőben pedig olyan alkotások is megszólalnak, amelyek a Zeneakadémia varázslatos hangú Voit-orgonája építésének idején íródtak, de a terem arany babérlevelekkel borított falai közt a belga Jongen romantikus stílust idéző, franciás színezetű hősi szonátája szintén tökéletes miliőre talál.

J. S. Bach: Musikalisches Opfer, BWV 1079 – Ricercar a 6
Huzella: Epilogue (B-A-C-H)
Volker Bräutigam: Epitaph für Maximilian Kolbe (in Gedanken an das Ricercare à 6 aus dem Musikalischen Opfer von J. S. Bach)
Karg-Elert: Jesu, meine Freude – szimfonikus korál, op. 87/2
Bunk: Legenda, op. 29
Antalffy-Zsiross: Esti dal
Jongen: Sonata eroïca, op. 94

Elekes Zsuzsa (orgona)

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!