Program


Dmitrij Szinkovszkij és az Aura Musicale

Dmitrij Szinkovszkij és az Aura Musicale

Dmitrij Szinkovszkij a szó legszorosabb értelmében véve sokoldalú muzsikus. Hegedűművész, karmester, énekes. A pompás nemzetközi versenytrófeákkal (például Bach-, Musica Antiqua-, Romanus Weichlein Verseny) büszkélkedő előadóművész a barokk zene specialistája, vérbeli virtuóz, varázslatos pódiumjelenség, aki olyan sztáregyüttesekkel lép fel rendszeresen, mint a Concerto Köln vagy az Il Giardino Armonico.  több

Néhány évig az Il Barocco Complesso vezetőjeként, mások mellett Joyce DiDonato oldalán járta a világot. A klipjeiben filmszínészi tehetségét is meg-megvillantó Szinkovszkij vetélytársak nélkül pályázhatna a legjobban hegedülő kontratenor, vagy éppen a legjobban éneklő hegedűművész címére, egyik duettpartnere például a fenomenális szoprán, Julia Lezsnyeva volt, s közös előadásukban 2016 tavaszán a Zeneakadémia közönsége is részesülhetett. Szinkovszkij a Máté Balázs vezette historikus együttes, a budapesti Aura Musicale és a Zeneakadémiához rendkívül szoros szálakkal kötődő Új Liszt Ferenc Kamarakórus társaságában Johann Sebastian Bach műveiből szólaltat meg különleges válogatást. A zenekari és versenyműveket felsorakoztató első félidőt követően a koncert második felében Bach egyik legmerészebb világi kantátája hangzik fel, melyet a lipcsei egyetem diákjainak felkérésére komponált 1725-ben.

J. S. Bach: 2. (h-moll) zenekari szvit, BWV 1067
J. S. Bach: 4. (G-dúr) brandenburgi verseny, BWV 1049
J. S. Bach: d-moll hegedűverseny, BWV 1052R
szünet
J. S. Bach: „Der zufriedengestellte Aeolus” – kantáta, BWV 205
Dmitrij Szinkovszkij (hegedű)Verena Fischer (fuvola)Aura Musicale (művészeti vezető: Máté Balázs)Új Liszt Ferenc Kamarakórus (karigazgató: Nemes László Norbert)

Ajánló


Akusztikus, autentikus Bartókék Bécsben - Katonadalok, 1918 a Hagyományok Házával közös rendezvény

A zongora kétszer Duo Koroliov

A zongora kétszer Simon Izabella és Várjon Dénes