Program


Dénes-Worowski Marcell és az Altalena Együttes - Kamarazene karnyújtásnyira 2022 tavasz

Dénes-Worowski Marcell és az Altalena Együttes - Kamarazene karnyújtásnyira 2022 tavasz

Altalena – olaszul azt jelenti: mérleghinta. A Balog Alexandra és Berecz Mihály zongoraművészek által vezetett, 2014-ben alakult, a Zeneakadémián most bemutatkozó, ifjú muzsikusok alkotta együttes neve a közös muzsikálás egymást kiegyenlítő belső kölcsönhatásaira, továbbá a hagyomány és az új komolyzenei utak közötti egyensúly megteremtésének igényére utal.

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia jegyutalvány és Szabadfelhasználású jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 10. kedd, 19:00

Kecskés D. Balázs: Új vonószenekari mű
J. S. Bach: C-dúr versenymű két zongorára, BWV 1061
SZÜNET

J. S. Bach: c-moll versenymű két zongorára, BWV 1060
Stravinsky: Apollon Musagète

Berecz Mihály, Ránki Fülöp, Balog Alexandra, Moldoványi András (zongora)
Stark János Mátyás, Eriko Nagayama, Toth Barbara, Korossy-Khayll Csongor, Vitályos-Gaál Eszter, Németh Gábor, Veress Sibil, Vavrinecz András, Sárréti Marton, Kóbor Éva, Gaál Júlia (hegedű), Bor Péter, Vitályos Bence, Kalocsai Eszter (brácsa), Devich Gergely, Dolfin Balázs, Adorjáni Réka (cselló), Devich Benedek (bőgő)
Vezényel: Dénes-Worowski Marcell
Altalena – olaszul azt jelenti: mérleghinta. A Balog Alexandra és Berecz Mihály zongoraművészek által vezetett, 2014-ben alakult, a Zeneakadémián most bemutatkozó, ifjú muzsikusok alkotta együttes neve a közös muzsikálás egymást kiegyenlítő belső kölcsönhatásaira, továbbá a hagyomány és az új komolyzenei utak közötti egyensúly megteremtésének igényére utal. A nyitó művet, a húszas évei végén járó Kecskés D. Balázs alkotását a kék színhez, illetve az angol „Blue” szóhoz kapcsolódó összművészeti asszociációk inspirálták. A zárószám Stravinsky neoklasszikus korszakának egyik jellegzetes darabja, e két vonószenekari alkotás közt pedig Bach ritkán hallható kettősversenyeit szólaltatja meg a kamarazenekar kiváló fiatal szólisták közreműködésével, a fiatal karmester-generáció kimagasló rátermettséget mutató képviselőjének a vezényletével.

 

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

 

Ajánlatunk


A program kb. 50 perces programon bemutatjuk a Zeneakadémia épületének különleges díszítéseit, rejtett kincseit, megismerkedhetnek a legendás a Nagyterem történetével és a Solti terem szépségével, láthatják a magyar szecesszió kiemelkedő alkotását az előcsarnokban. Az épületlátogatás után lehetőségük nyílik meghallgatni a Zeneakadémia növendékei által adott minkoncertet is. Diákok és nyugdíjasok számára 50% kedvezményt biztosítunk. A maszk viselése ajánlott a belépéskor és a túra alatt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!