Program


Áriavizsga

Áriavizsga

Hogy mennyire különleges helyet foglal el a magyar felsőoktatásban a Zeneakadémia, azt kevés dolog példázza jobban, mint a minden év májusában megrendezett áriavizsga.

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia jegyutalvány és Szabadfelhasználású jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 18. szerda, 19:00

Amíg az egyetemek jó részének vizsgaeredményei csupán professzorok és hallgatók emlékezetében és indexek eldugott oldalain maradnak fenn, addig az Ének Tanszék áriavizsgája mindenki számára nyilvános: éppúgy jelent megmérettetést növendéknek és tanárnak, mint rendkívüli esztétikai élményt mindenkinek, akit érdekel a magyar művészi énekkultúra jövője, és ellátogat a Zeneakadémiára, hogy meghallgassa az ifjú tehetségeket. A tanév során tanult áriákat az áriavizsgán – amely 2014 tavaszán került vissza a megújult Nagyterembe – nagyzenekari kísérettel, Medveczky Ádám dirigensi közreműködésével, élesben mutathatják be a növendékek a nagyközönségnek.

Czikora István, Csóka Anita, Jánoshegyi Anna, Jőrös Andrea, Kristofori Ferenc, Ruszó Alexandra, Sárkoziová Xénia, Szahakjan Luszine, Tatai Nóra, Vida Anikó, Zuo You Felkészítő tanárok: Marton Éva, Pászthy Júlia, Kertesi Ingrid, Nádor Magda, Halmai Katalin és Kiss B. Atilla Tanszékvezető: Meláth Andrea

Jegyár: A koncertre díjtalan belépő igényelhető a Zeneakadémia jegypénztárában.

Ajánlatunk


Bach 3. brandenburgi versenyében ugyan csak vonósok szerepelnek, de nem a megszokott négy- vagy ötszólamú felosztásban: a hegedűk, brácsák és csellók hármas csoportokba rendezve konfrontálódnak egymással, versengésüket egy nagybőgőből és csembalóból álló continuoszekció kíséri. Mozart utolsó hegedűversenyét – amely ma a legtöbb zenekari próbajátékon kötelező mű – mindössze 19 évesen írta.

A Zeneakadémia BA I. évfolyamos vonós hallgatói Vezényel: Kováts Péter

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!