Program


Apollon Musagète Ouartett és Várdai István

Apollon Musagète Ouartett és Várdai István

A lengyel Apollon Musagète Quartett tagjainak összeszokott játékát nem először hallhatjuk Magyarországon. A kvartetthez ezúttal Várdai István, a Zeneakadémia egykori hallgatója, az ARD Nemzetközi Csellóverseny győzteseként ismerté vált világklasszis csatlakozik.

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia jegyutalvány és Szabadfelhasználású jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 21. szerda, 19:00



Arenszkij:
    2. (a-moll) vonósnégyes, op. 35
SZÜNET
Schubert:
    C-dúr vonósötös, D. 956

Várdai István (cselló) Apollon Musagète Quartett: Paweł Zalejski, Bartosz Zachłod (hegedű); Piotr Szumieł (brácsa); Piotr Skweres (cselló)

 A művészek nem most találkoznak először, a vonósnégyes ugyanis nemrég a Várdai István és Baráti Kristóf művészeti vezetők által szervezett Kaposfesten is fellépett. A kvartett széles repertoárja a 16. század alkotásaitól egészen a kortárs zeneszerzőik műveiig terjed. Ezen a koncerten Schubert egyetlen befejezett vonósötösét és a 19. század második felében alkotó orosz szerző, Anton Arenszkij hegedűre, brácsára és két csellóra írt vonósnégyesét adják elő. Arenszkijjel kapcsolatban Rimszkij-Korszakov így nyilatkozott: „Ifjúkorában nem tudott megszabadulni az én hatásomtól, később pedig Csajkovszkijétól. Gyorsan elfelejtik majd.\' Rimszkij-Korszakov megjegyzése ugyan részben beteljesült, Arenszkij Csajkovszkijnak dedikált, rendkívüli fantáziával megkomponált vonósnégyese mégis képes hatással lenni a mai közönségre is.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!