Program


Amadinda Percussion Project

Amadinda Percussion Project

Az Amadinda együttes a kortárs ütőhangszeres zene szakavatott tolmácsolója, emellett azonban különféle egzotikus – főleg afrikai – népzenét is játszik.Carlos Chavez:
    Toccata
Elliot Cole:
    Postludes (No. 6 és No. 8)
Steve Reich:
    Music for Mallet Instruments, Voices & Organ
Steve Reich:
    Sextet
    Agbadza - tradicionális afrikai zene

Amadinda Ütőegyüttes: Bojtos Károly, Holló Aurél, Rácz Zoltán, Váczi Zoltán Bolyki Sára, Molnár Anna (ének) A Zeneakadémia és a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola ütőhangszeres diákjai

Az Amadinda együttes a kortárs ütőhangszeres zene szakavatott tolmácsolója, emellett azonban különféle egzotikus – főleg afrikai – népzenét is játszik. A már több mint harminc éve működő formáció olyan híres zeneszerzőkkel került személyes kapcsolatba, mint John Cage, Steve Reich vagy Ligeti György. Sok kompozíciót kifejezetten nekik írtak és ajánlottak. Ezen az estén a négytagú együttessel a Zeneakadémia és a Bartók Konzervatórium hallgatói is színpadra lépnek. Mesterek és tanítványok zenélnek együtt, hiszen az Amadinda tagjai közül Rácz Zoltán és Holló Aurél a fenti intézményekben oktat. Továbbá két huszonéves tehetség, Bolyki Sára népi és jazzénekes, valamint Molnár Anna mezzoszoprán is közreműködik. A műsor nyugat-afrikai hagyományos tánczenétől igazi kortárs művekig ível: Elliot Cole ifjú amerikai zeneszerző Postludes című sorozatát 2012-ben írta. Emellett Carlos Chávez huszadik századi mexikói komponista, valamint a zenei minimalizmus egyik atyjaként emlegetett Steve Reich művei is megszólalnak.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánló


Akusztikus, autentikus Bartókék Bécsben - Katonadalok, 1918 a Hagyományok Házával közös rendezvény

Tiszta barokk Dobozy Borbála, Pierre Hantaï és az Aura Musicale