Zeneakadémia

Zeneakadémia

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (korábbi, ismertebb nevén a Zeneakadémia) a magyar zenei felsőoktatás kiváló intézménye, mai épülete pedig egyike a legismertebb épületeknek Budapest VI. kerületében, mely egyúttal a hazai hangversenyélet egyik legjelentősebb helyszíne.

A több mint 1200 hallgatót befogadó terem számos építészeti újítást tartalmaz, Magyarország egyik legjobb akusztikájú koncertterme és a nyilvános hangversenyélet egyik legfontosabb színtere. A világ szinte valamennyi híres művésze, zenekara adott hangversenyt a Nagyteremben.

Tovább 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.

Zeneakadémia

Kamarazene karnyújtásnyira Perényi Miklós és Spányi Miklós Bach-estje

kamara.hu – a Zeneakadémia kamarazenei fesztiválja kamara.hu/2

Jazz itt! Snétberger Trió: Titok Lemezbemutató koncert

Akusztikus, autentikus Góbé Zenekar 10

Az Izraelben született karmester, Pinchas Steinberg 2014 óta vezeti a Filharmóniai Társaság zenekarát. Zenei tanulmányait az Egyesült Államokban és Berlinben folytatta, ahol dirigensként 1974-ben lépett először a nagyközönség elé.

Akusztikus, autentikus Kobozreneszánsz Egy hangszer újjászületése Magyarországon

A megváltó születését a Holland Kamarakórus minden évben a Karácsonyi oratórium előadásával ünnepli.

Az emberi hangot tán legszebben idéző hangszer és az évszázados hangszerfejlesztés mechanikai büszkesége, a kamarazene egyik legnépszerűbb párosítása, a cselló és a zongora összjátéka vonzza majd a közönséget e koncertre.

A litván származású, kisgyermek kora óta Bécsben nevelkedő Julian Rachlin hegedűművészként, brácsaművészként és karmesterként korunk egyik legfoglalkoztatottabb művésze, aki a zsúfolt koncertévadok közepette tanárként és nagy nemzetközi szervezetek – UNICEF, Világgazdasági Fórum – jószolgálati és humanitárius követeként a jövő generációk érdekében is tevékenykedik.

A tehetség kötelez Kocsis Krisztián zongoraestje

Bartók Világverseny és Fesztivál – nagyzenekari döntő A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

Concerto Armonico Budapest (művészeti vezető: Spányi Miklós) Koncertmester: Homoki Gábor

kamara.hu – a Zeneakadémia kamarazenei fesztiválja kamara.hu/3

Bartók Világverseny és Fesztivál – kamarazenekari döntő Mozart hegedűversenyei

Kiscsoportos zenés beavató foglalkozás 6-10 éves gyerekeknek

A Bartók Világverseny és Fesztivál gálakoncertje

Kodály 2017 Karasszon Eszter és Pusker Júlia Kodály-kamaraestje

A Koreai Szimfonikus Zenekar, mely egyike a vezető zenekaroknak Dél-Koreában, idén szeptemberben debütál Magyarországon a Zeneakadémia Nagytermének színpadán.

Versenygyőztesek Mikhail Mering és Damien Bachmann A Kovács Béla Klarinétverseny győztesei

Anima Musicae Kamarazenekar

Dmitrij Szinkovszkij a szó legszorosabb értelmében véve sokoldalú muzsikus. Hegedűművész, karmester, énekes. A pompás nemzetközi versenytrófeákkal (például Bach-, Musica Antiqua-, Romanus Weichlein Verseny) büszkélkedő előadóművész a barokk zene specialistája, vérbeli virtuóz, varázslatos pódiumjelenség, aki olyan sztáregyüttesekkel lép fel rendszeresen, mint a Concerto Köln vagy az Il Giardino Armonico. Alapítója a La Voce Strumentale formációnak.

Zeneakadémia

Négyszer négyes plusz egy Quartetto Accardo

Versenygyőztesek Kállai Kvartett A Weiner Leó Országos Kamarazene Verseny győztese

Három nagyszerű izraeli muzsikus közös útja a kamarazene-irodalom klasszikusaitól a máig: ilyesforma élménytúrát ígér a közönség számára a Kam testvérpár, a klarinétos Sharon meg fivére, a brácsás Ori és az itt most zeneszerzőként is bemutatkozó zongoraművész, Matan Porat közös zeneakadémiai fellépése.

A jazzjátszótéren nincs hinta, nincs csúszda, nincs mászóka és nincs homokozó. Hogy akkor mivel lehet ott játszani? Gondolatokkal, érzésekkel és mindenekelőtt: hangokkal meg ritmusokkal. No és persze egymással, ahogy arra Dés András, Bacsó Kristóf és Fenyvesi Márton mutat példát.

Zeneakadémia

Bemutatkozik a gordonka tanszak, zeneművek Vivalditól napjainkig, közreműködnek a tanszak növendékei és tanárai.