Eseménykereső

Három nagyszerű izraeli muzsikus közös útja a kamarazene-irodalom klasszikusaitól a máig: ilyesforma élménytúrát ígér a közönség számára a Kam testvérpár, a klarinétos Sharon meg fivére, a brácsás Ori és az itt most zeneszerzőként is bemutatkozó zongoraművész, Matan Porat közös zeneakadémiai fellépése.

Az emberi hangot tán legszebben idéző hangszer és az évszázados hangszerfejlesztés mechanikai büszkesége, a kamarazene egyik legnépszerűbb párosítása, a cselló és a zongora összjátéka vonzza majd a közönséget e koncertre.

Kamarazene karnyújtásnyira Perényi Miklós és Spányi Miklós Bach-estje

Jörg Widmann vitathatatlanul a világ legjobb klarinétművészeinek sorába tartozik. Versenyművek szólistájaként és kamaradarabok közreműködőjeként számos alkalommal késztette már a budapesti közönséget is lélegzete visszafojtására.

A Koreai Szimfonikus Zenekar, mely egyike a vezető zenekaroknak Dél-Koreában, idén szeptemberben debütál Magyarországon a Zeneakadémia Nagytermének színpadán.

Versenygyőztesek Mikhail Mering és Damien Bachmann A Kovács Béla Klarinétverseny győztesei

Bemutatkozik a gordonka tanszak, zeneművek Vivalditól napjainkig, közreműködnek a tanszak növendékei és tanárai.

Ritka alkalom, hogy Magyarország legjobb kórusai közül néhányat egyetlen estén hallhatunk kiváló hazai karnagyok vezetésével – köztük három Kossuth-díjassal –, de ez a koncert ilyennek ígérkezik a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzője, pedagógusa, népzenekutatója és zenetudósa születésének napra pontosan 135. évfordulóján.

kamara.hu – a Zeneakadémia kamarazenei fesztiválja kamara.hu/1

Jazz itt! Snétberger Trió: Titok Lemezbemutató koncert

kamara.hu – a Zeneakadémia kamarazenei fesztiválja kamara.hu/5

Kétszáz éve született és százharmincöt éve hunyt el Arany János. Százharmincöt éve született, és ötven éve hunyt el Kodály Zoltán. E kerek évfordulók önmagukban is kötelezővé tennének egy Kodály–Arany estet 2017-ben, a magyar kultúra két óriását azonban sokkal mélyebb szálak fűzik egymáshoz annál, hogy Kodály Arany halálának évében született.

A tehetség kötelez Kocsis Krisztián zongoraestje

Kodály 2017 Karasszon Eszter és Pusker Júlia Kodály-kamaraestje

Magyar Zongorás Trió: Szecsődi Ferenc (hegedű), Rádi Ildikó (gordonka), Szentpéteri Gabriella (zongora)