Eseménykereső

Jótékonysági hangverseny a Szent János Kórház I. Belgyógyászati és Gasztroenterológiai Osztályának javára Zenés beszélgetés Eszenyi Enikő színművésznővel, a Vígszínház igazgatójával és Marton László rendezővel világhírű muzsikusok közreműködésével.

Örök és kimeríthetetlen témát dolgoz fel a maga sajátosan eredeti módján az Egyesült Államok első számú komolyzenei a capella formációja. A világ egyik legjobb énekegyüttesét méltán nevezik hangzenekarnak, utalva arra a sokszínűségre és sokoldalúságra, amely a tizenkét férfi alkotta csapat utánozhatatlan profiljának egyik fő ismertetőjegye.

Közreműködnek a Zeneakadémia Különleges tehetségek osztályának hallgatói

Zenekar a központban - David Fray és az Orchestre de Chambre de Paris

Kodály nevezetes tétele szerint a zene tanulását kilenc hónappal a születés előtt kell elkezdeni. Ha van muzsikus, akinek ez megadatott az Sebestyén Márta, aki zene iránti elhivatottságát zenepadagógus édesanyjától, Kodály egykori növendékétől kapta. Szellemi értelemben tehát „Kodály-unokának” is nevezhetjük Sebestyén Mártát, aki a nagy zeneszerző és népnevelő halálának ötvenedik évfordulóján édesanyja egykori mestere előtt tiszteleg.

Itt és most - Rácz Zoltán és vendégei

Kamarazene Nagyteremre - Pekka Kuusisto, Amy Norrington, Csalog Gábor

Napjaink egyik legjobb vonósnégyesét hallhatjuk a Nagyteremben, egy olyan együttest, amely húsz éve kápráztatja el a közönséget és a felvételeket hallgató zenebarátokat páratlan hangzásával, eleven produkcióival.

A nagy sikerű Összkiadás élőben-sorozat ezúttal Mozart zongorás trióira összpontosítja figyelmünket és szépérzékünket.

Fazil Say török származású zongoraművész sokoldalúságával a világ minden táján lázba hozza a közönséget. Megkérdőjelezhetetlen kvalitású klasszikus zongoraművész, zeneszerző és jazz zenész egyben. A legmagasabb minőségre törekvő művész vallja, hogy csak jó és rossz zene létezik műfaji megkötésektől független.

Az Összkiadás élőben bérlet koncertjein nagyszabású művészi vállalkozások keretében szólal meg klasszikus szerzők egy-egy műfajban alkotott valamennyi műve.

Hangszercsodák - Klasszikus és romantikus hangszercsodák Mandel Róbert hangszertörténeti sorozata

Cyprien Katsaris azok közé a zongoristák közé tartozik, akik tudatosan törekednek az előadó és a közönség közti falak lebontására és a köztük lévő személyes kapcsolat kialakítására.

Itt és most - Bachtól Frank Martinig – Dobozy Borbála zenekari estje

Solti–Bella–Mátyássy–Virágh–Kutrik Szerzői est

A Ljubljanai Zeneakadémia, valamint a szlovén főváros film-, színházi, rádió- és tv-akadémiájának közös projektje, amelyben mindemellett még a képző- és iparművészeket nevelő felsőfokú intézmény növendékei is fontos szerepet kaptak, 2016 januárjában öt, egyenként negyedórás minioperát bocsájt a közönség és persze az értékelő professzorok elé.

Kruppa vonósnégyes: Osztrosits Éva (hegedű), Kurgyis András (brácsa), Fejérvári János cselló, Kruppa Bálint (hegedű), továbbá Ludmány Sebestyén (cselló) koncertje

Liszt-kukacok Akadémiája: Mit tudnak a vonósok? 10–15 éveseknek

Az ötven éve elhunyt Kodály Zoltán előtt tisztelegnek a Bartók Béla Konzervatórium kiváló együttesei és szólistái, mégpedig egy olyan műsorral, amely az ünnepelt ismertsége ellenére mégiscsak kuriózumnak számít.

Kamarazene karnyújtásnyira - Banda Ádám, Perényi Miklós, Prunyi Ilona Dohnányi 140

Különleges múltidézés részesei lehetünk ezen az esten.

Cselló és zongora összeillő párosát és meghitten bizalmas összjátékát, valamint két fiatal és nagy tehetségű hangszeres szólista művészi erőinek egyesítését ígéri ez a kamarazenének szentelt este.

Liszt-kukacok Akadémiája: Mit tud a klarinét? 10-15 éveseknek

Jazz itt! Jason Moran zongoraestje