Program


Aktuális előadásokKodály: 114. genfi zsoltár
Respighi: G-dúr szvit orgonára és vonósokra
Kodály: Mónár Anna
Kodály-Angerer: Négy népdal a Magyar Népzene sorozatból – Egy kicsi madárka; Házasodik a tücsök; Zöld erdőben; Dudanóta
szünet
Respighi: Trittico Botticelliano – 1. La Primavera (Tavasz)
Kodály: Ádventi ének
Respighi: Trittico Botticelliano – 2. L’Adorazione dei Magi (A bölcsek imádása); 3. La nascita di Venere (Vénusz születése)
Kodály: Kádár Kata
Kodály: Két dal a Székelyfonó című daljátékból – Szomorú fűzfának; Rossz feleség
Rajk Judit (alt)Pétery Dóra (orgona)Budapesti VonósokA Zeneakadémia Egyházzene Tanszékének KórusaVezényel: Alessandro Cedrone

Szokatlan válogatásban és izgalmas társításban hangzanak el a 135 éve született és 50 éve elhunyt Kodály Zoltán vokális művei. A műsorban egyik leghíresebb kortársa, az olasz Ottorino Respighi alkotásai kaptak helyet – a két szerzőt összeköti, hogy erősen hatott rájuk Debussy stílusa, barátok is voltak, az olasz mestert a Zeneakadémia tiszteletbeli tanárrá avatta. A kétszeres Artisjus-díjas Rajk Judit a 20. századi és kortárs vokális irodalom egyik legavatottabb és legelhivatottabb előadója; a Zeneakadémia Egyházzene Tanszékének tanára, a kecskeméti Nemzetközi Kodály Intézet professzora. Pétery Dóra a billentyűs hangszerek kivételesen széles látókörű és repertoárú, sokoldalú művelője, aki szintén tanít az egyházzene szakon, ő tanulmányait Finnországban, Spányi Miklós osztályában tökéletesítette. Az est karmestere törökországi zenekarok állandó vendége, valamint rendszeresen fellép az Ankarai Operaházban, amelynek karigazgatója is, saját kórusát vezeti hazájában, az olaszországi Sora városában, és az utóbbi években gyakran tűzte műsorra magyar szerzők műveit. A Kossuth-díjas hegedűművész, Botvay Károly vezette Budapesti Vonósok mellett a gyönyörű összeállítás megszólaltatásában közreműködő másik együttesként a Zeneakadémia Egyházzene Tanszékének Kórusát köszönthetjük.

Ajánló


kamara.hu – a Zeneakadémia kamarazenei fesztiválja kamara.hu/2

A megváltó születését a Holland Kamarakórus minden évben a Karácsonyi oratórium előadásával ünnepli.

Az Izraelben született karmester, Pinchas Steinberg 2014 óta vezeti a Filharmóniai Társaság zenekarát.…