Program


Quartetto Accardo

Quartetto Accardo

Négyszer négyes plusz egy
Quartetto Accardo  több

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia jegyutalvány és Szabadfelhasználású jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 8. vasárnap, 19:30

Salvatore Accardo tizenhárom évesen Paganini Capriccióinak előadásával robbant be a zenei köztudatba, és több mint hat évtizede állandó szereplője az olasz és nemzetközi zeneéletnek. A karmesterként is aktív hegedűművész számára olyan zeneszerzők komponáltak műveket, mint Donatoni, Piston, Piazzolla vagy Xenakis. Kamarazene iránti elkötelezettségének hatására 1992-ben alapította meg saját vonósnégyesét, a Quartetto Accardót, akikkel olasz szerzőket felvonultató estjükön Boccherini, Verdi és Respighi egy-egy művét szólaltatják meg. A művész- és zenészcsaládból származó Boccherini közel száz vonósnégyest komponált (leelőzve ezzel Haydnt is), ezek közül az op. 33-as sorozat e-moll darabja hangzik fel a Nagyteremben. Ezt követi a nagyszabású szimfonikus műveiről ismertté vált Respighi egyik legdrámaibb darabja, az Il Tramonto, melyben Shelley A naplemente című versét – a szerelmesek egymásra találásának és elválásának történetét – zenésíti meg. Az operák érzelmi erejével ható kamaradarab szólóját az Érdemes és Kiváló művészként is kitüntetett szoprán, Sümegi Eszter interpretálja. A koncertet Verdi egyedülálló e-moll vonósnégyese zárja, melyről a tisztán hangszeres műfajokban nem túl gyakorlott szerző egyszerűen csak így nyilatkozott: „Nem tudom, hogy a vonósnégyesem szép-e vagy csúnya, de abban biztos vagyok, hogy valóban egy vonósnégyest komponáltam!” 2017 őszén egyébként nem a Quartetto Accardo koncertje az egyetlen alkalom, amikor a Zeneakadémia közönsége Salvatore Accardóval találkozhat, a hegedűművész ugyanis az idén első alkalommal megrendezendő Bartók Világverseny és Fesztivál zsűrijében is helyet foglal.

Műsor:

Boccherini:e-moll vonósnégyes, op. 33/5
Respighi:“Il Tramonto”
Verdi:e-moll vonósnégyes
Quartetto Accardo: Salvatore Accardo, Laura Gorna (hegedű); Francesco Fiore (brácsa); Cecilia Radic (cselló)Sümegi Eszter (szoprán)

Ajánló


A program kb. 50 perces programon bemutatjuk a Zeneakadémia épületének különleges díszítéseit, rejtett kincseit, megismerkedhetnek a legendás a Nagyterem történetével…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!