Program


Operavizsga-fesztivál 2018 - Lukrécia meggyalázása (Dutch National Opera Academy)

Operavizsga-fesztivál 2018 - Lukrécia meggyalázása (Dutch National Opera Academy)

Britten:Lukrécia meggyalázása, op. 37
 több

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia jegyutalvány és Szabadfelhasználású jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. január 28. vasárnap, 19:00


Szövegkönyv: Ronald Duncan Jelmez: Sanne Oostervink Rendező: Maria Riccarda Wesseling Zongorán közreműködik: Mirsa Adami, Marta Liebana Vezényel: Karel Deseure Collatinus, római hadvezér: Alexander de Jong (basszus) Junius, római hadvezér: Tony Butiurca (bariton) Tarquinius, etruszk herceg: Jasper Leever / Raoul Steffani (bariton) Lucretia, Collatinus felesége: Deborah Saffery / Nina van Essen (kontraalt) Bianca, Lucretia nevelőnője: Serena Perez (mezzoszoprán) Lucia, Lucretia szolgája: Judith Weusten (szoprán) Férfi kórus: Stefan Kennedy / Zachery VanderMeulen (tenor) Női kórus: Helena Koonings / Stephanie DesJardins (szoprán)

A történetírói hagyomány Lukrécia meggyalázásához kötötte azt a felkelést, amely során i. e. 510 körül elűzték az utolsó római királyt, Tarquinius Superbust. Az uralkodó fia szexuális erőszakot tett a férjéhez hűséges asszonyon, akit a trauma és a szégyenérzet végül öngyilkosságra vitt. Az ókori írók szerint az eseményt követő közfelháborodás vezetett a királyság megbuktatásához, és így a Római Köztársaság megalakulásához. Britten 1946-ban bemutatott kamaraoperájában két kommentátor – egy férfi és egy nő – keresztény nézőpontból értékeli a cselekményt. A kétfelvonásos művet a Holland Nemzeti Operaakadémia (Dutch National Opera Academy) mutatja be az idei fesztiválon. Az Amszterdami Konzervatórium (Conservatorium van Amsterdam) és a Hágai Királyi Konzervatórium együttműködésével magvalósuló kétéves mesterképzés – amelyet a most rendezőként bemutatkozó Maria Riccarda Wesseling énekesnő vezet – az ifjú operaénekesek zenei és színészi fejlesztésére fókuszál.

Ajánlatunk


Schubert, Sosztakovics, Csajkovszkij

A program kb. 50 perces programon bemutatjuk a Zeneakadémia épületének különleges díszítéseit, rejtett kincseit, megismerkedhetnek a legendás a Nagyterem történetével és a Solti terem szépségével, láthatják a magyar szecesszió kiemelkedő alkotását az előcsarnokban. Az épületlátogatás után lehetőségük nyílik meghallgatni a Zeneakadémia növendékei által adott minkoncertet is. Diákok és nyugdíjasok számára 50% kedvezményt biztosítunk. A maszk viselése ajánlott a belépéskor és a túra alatt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!