Program


Karolina Cicha & Bart Palyga - Kilenc nyelven. Akusztikus, autentikus

Karolina Cicha & Bart Palyga - Kilenc nyelven. Akusztikus, autentikus

Akusztikus, autentikus - Karolina Cicha és Bart Palyga

Kilenc nyelven
 több

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia jegyutalvány és Szabadfelhasználású jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. október 5. szerda, 19:00

Karolina Cicha (ének, billentyűs hangszerek, tangóharmonika, ütőhangszerek); Bart Palyga (elektromos cselló, bőgő, szájbőgő, doromb, ütőhangszerek)

Karolina Cicha lengyel énekes-dalszerző, egyszemélyes zenekar, számos jelentős lengyel és német énekes-dalszerzői díj tulajdonosa. Többféle hangszeren játszik – akár egyszerre is –, és több nyelven énekel. Emelett az irodalomtudomány doktora, de elméleti embernek semmiképpen nem tekinthető. Autodidakta úton tanult zenét, s az első feltűnést azzal keltette, amikor jeles 20. századi lengyel költők verseit zenésítette meg igen eredeti módon (alapvetően rockzenei jelleggel). Első saját albuma 2012-ben jelent meg a Lengyel Rádió hármas csatornájának támogatásával, s 2013-ban jött ki azzal a lemezzel, amelynek anyagát most elhozza a Zeneakadémiára. A lemez címe Kilenc nyelven, és Cicha valóban kilenc nyelven énekel, mindig ügyelve a helyes kiejtésre (a dalok között van lengyel, belarusz, ukrán, orosz, litván, tatár, romani, jiddis és eszperantó). A legkülönfélébb eredetű, alapvetően népi dallamok Kelet-Európa északi részének multikulturális és multietnikus gyökereire mutatnak rá, vagyis a lemez végső soron a testvérnépek egymás mellett élésének bartóki üzenetét közvetíti a hallgató felé, mégpedig nem akármilyen energiákkal.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


A program kb. 50 perces programon bemutatjuk a Zeneakadémia épületének különleges díszítéseit, rejtett kincseit, megismerkedhetnek a legendás a Nagyterem történetével és a Solti terem szépségével, láthatják a magyar szecesszió kiemelkedő alkotását az előcsarnokban. Az épületlátogatás után lehetőségük nyílik meghallgatni a Zeneakadémia növendékei által adott minkoncertet is. Diákok és nyugdíjasok számára 50% kedvezményt biztosítunk. A maszk viselése ajánlott a belépéskor és a túra alatt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!