Program


kamara.hu/5 - Varázshegy

kamara.hu/5 - Varázshegy

kamara.hu – a Zeneakadémia kamarazenei fesztiválja
kamara.hu/5

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia jegyutalvány és Szabadfelhasználású jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 19. vasárnap, 19:00

Brahms: Változatok egy Schumann-témára, op. 23
Schumann: A költő szerelme, op. 48
szünet
Wolf: Olasz szerenád
Dohnányi: C-dúr szextett, op. 37
Simon Izabella, Várjon Dénes (zongora)Megyesi Zoltán (tenor); Muriel Cantoreggi (hegedű); Kim Kashkashian (brácsa); Perényi Miklós (cselló)Klenyán Csaba (klarinét); Radovan Vlatković (kürt)Escher Vonósnégyes: Adam Barnett-Hart, Aaron Boyd (hegedű); Pierre Lapointe (brácsa); Brook Speltz (cselló)

Schumann az őrület határán úgy hitte, Mendelssohn és Schubert vezérlik őt azoknak a „Szellemvariációknak” a lejegyzésében, melyek témája a magját adja Brahms négykezes Schumann-változatainak. A schumanni téma melankolikus hangja hatja át Brahms zenéjét, mely Simon Izabella és Várjon Dénes előadásában a 2017-es fesztivál utolsó koncertjének nyitódarabjaként hangzik el a Zeneakadémia Solti Termében. A tavalyi év dalciklusai, a megrázóan gyönyörű Téli utazás és a drámai Asszonyszerelem, asszonysors után idén Schumann A költő szerelme című kompozíciója gazdagítja a kamara.hu programján szereplő dalciklusok sorát. Megyesi Zoltán és Simon Izabella szólaltatják meg a válogatott Heine-versekre írt dalokat, melyek a lehető legtermészetesebben, legérzékenyebben tükrözik a költemények líraiságát, apró rezdüléseit. A koncert második felét Hugo Wolf dallamos, túláradó érzelmekkel teli Olasz szerenádja nyitja meg, majd Dohnányi különleges hangszer-összeállítású C-dúr szextettje – Várjon Dénes szavaival élve – „felszabadító erőként, mint egy nagy kilélegzés” zárja a koncertet.

Ajánlatunk


A program kb. 50 perces programon bemutatjuk a Zeneakadémia épületének különleges díszítéseit, rejtett kincseit, megismerkedhetnek a legendás a Nagyterem történetével és a Solti terem szépségével, láthatják a magyar szecesszió kiemelkedő alkotását az előcsarnokban. Az épületlátogatás után lehetőségük nyílik meghallgatni a Zeneakadémia növendékei által adott minkoncertet is. Diákok és nyugdíjasok számára 50% kedvezményt biztosítunk. A maszk viselése ajánlott a belépéskor és a túra alatt.

Ajánló


A Zeneakadémia főépülete, a Liszt Ferenc téri zenepalota a világ legvarázslatosabb koncerthelyszínei közé tartozik.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!