Program


kamara.hu/5 - Fordulópont - A Zeneakadémia kamarezenei fesztiválja

kamara.hu/5 - Fordulópont - A Zeneakadémia kamarezenei fesztiválja

A Simon Izabella és Várjon Dénes művészeti vezetésével megvalósuló kamarazenei fesztivál, a kamara.hu zárókoncertjének műsora a kései Beethoventől Kurtágig ível.  több

Olyan ritkaságok is elhangzanak a hangversenyen, mint Luciano Beriótól az 1985-ben komponált, brácsára, ütőhangszerekre és egy szicíliai népi énekes hangfelvételére komponált Naturale, vagy Dvořák szinte soha nem hallható, schumanni mélységű dalciklusa, a Szerelmi dalok. A kamara.hu világhírű előadógárdájához ez alkalommal Holló Aurél, az Amadinda Együttesből jól ismert, zeneszerzőként és hangszerelőként is aktív ütőhangszeres művész társul. És bár a fesztivál alcíme („Fordulópont”) elsősorban a művekre és zenetörténeti helyükre vonatkozott, e zárókoncert – és talán az egész kamara.hu fesztivál – legfontosabb tanulsága az lesz, hogy e páratlan muzsikusokból álló társaság előadásában az elhangzó művek valóban életre szóló élményt jelenthetnek, vagyis akár még egy kamarazenei fesztivál is jelenthet fordulópontot az életünkben.

Műsor:

Beethoven: 4. (C-dúr) cselló-zongoraszonáta, op. 102/1
Berio: Naturale
Schumann: Öt darab népies stílusban, op. 102
Dvořák: Szerelmi dalok, op. 83
szünet
Kurtág: Jelek, játékok, üzenetek (részletek)
Schumann: Három románc, op. 94
Dvořák: 2. (A-dúr) zongoraötös, op. 81

Művészeti vezetők Simon Izabella és Várjon Dénes Simon Izabella, Várjon Dénes (zongora); Sarah Shafer (szoprán); Viviane Hagner (hegedű); Tabea Zimmermann (brácsa); Steven Isserlis, Christoph Richter (cselló); Holló Aurél (ütőhangszerek)

Ajánló


Itt és most A Studio 5 szerzői estje Bella–Virágh–Solti–Varga–Kutrik

Kamarazene karnyújtásnyira Eckhardt Gábor, Déri György és Borbély Mihály kamaraestje

Harcsa Veronika (ének); Gyémánt Bálint (gitár); Razvaljajeva Anasztázia (hárfa) Az est védnöke: Herczegh…