Program


kamara.hu/3 - Fordulópont - A Zeneakadémia kamarezenei fesztiválja

kamara.hu/3 - Fordulópont - A Zeneakadémia kamarezenei fesztiválja

Mesék és történetek szólalnak meg a hangszeres és vokális kamarazene nyelvén a Simon Izabella és Várjon Dénes művészeti vezetésével megvalósuló kamara.hu fesztivál harmadik estjén.

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia jegyutalvány és Szabadfelhasználású jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. november 19. szombat, 19:00

Két Schumann-mű, a klarinétra, brácsára és zongorára írott Tündérmesék, illetve a női sors végzetszerűségéről szóló dalciklus mellett Brahms c-moll zongoranégyese lesz hallható, ez a rejtett szerelmi üzenet Clara Schumannak, valamint Jörg Widmann kortárs német szerző megrázóan szép és elmélyült öttételes meseciklusa, amely ugyanazt a három hangszert foglalkoztatja, mint Schumann mesekompozíciója. A klarinétszólamot maga Jörg Widmann fogja játszani mindkét műben, aki nemcsak zeneszerzőként, hanem klarinétművészként is napjaink legfoglalkoztatottabb muzsikusai közé tartozik, s mindkét terület népszerű professzora a Freiburgi Zeneakadémián. A brácsa szólamát pedig az a Tabea Zimmermann szólaltatja meg, aki Végh Sándornál tanult Salzburgban, Ligeti György kifejezetten neki írta szóló Brácsaszonátáját, jelenleg a berlini Hans Eissler Zeneakadémia professzora, s elhivatott kamaramuzsikus (mások mellett Gidon Kremer, Heinz Holliger és Steven Isserlis rendszeres muzsikus partnere). A koncert többi fellépőjét nem szükséges e helyütt bemutatni, hiszen őket a fesztivál korábbi koncertjei alkalmával megismerhettük.

Műsor:

Schumann: Tündérmesék, op. 132
Widmann: Hol volt, hol nem volt – öt darab mesék hangján (magyarországi bemutató)
szünet
Schumann: Asszonyszerelem, asszonysors, op. 42
Brahms: 3. (c-moll) zongoranégyes, op. 60

Művészeti vezetők Simon Izabella és Várjon Dénes Simon Izabella, Várjon Dénes (zongora); Sarah Shafer (szoprán); Henning Kraggerud (hegedű); Tabea Zimmermann (brácsa); Steven Isserlis (cselló); Jörg Widmann (klarinét)

Ajánlatunk


Beethoven, Berg, Schumann

A program kb. 50 perces programon bemutatjuk a Zeneakadémia épületének különleges díszítéseit, rejtett kincseit, megismerkedhetnek a legendás a Nagyterem történetével és a Solti terem szépségével, láthatják a magyar szecesszió kiemelkedő alkotását az előcsarnokban. Az épületlátogatás után lehetőségük nyílik meghallgatni a Zeneakadémia növendékei által adott minkoncertet is. Diákok és nyugdíjasok számára 50% kedvezményt biztosítunk. A maszk viselése ajánlott a belépéskor és a túra alatt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!