Program


kamara.hu/1 - Fordulópont - A Zeneakadémia kamarezenei fesztiválja

kamara.hu/1 - Fordulópont - A Zeneakadémia kamarezenei fesztiválja

„Fordulópont” – ezt az alcímet viseli idén Simon Izabella és Várjon Dénes kamara.hu elnevezésű kamarafesztiválja, amely hosszú évek után tavaly a Zeneakadémián talált otthonra, remélhetőleg végérvényesen.

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia jegyutalvány és Szabadfelhasználású jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. november 17. csütörtök, 19:00

Akkor „első és utolsó” műveket tűztek műsorra válogatott nemzetközi művészek közreműködésével, most olyan kompozíciókat helyeznek egymás mellé, amelyek akár a szerző életében, akár a zene vagy a műfaj történetében fordulópontnak bizonyultak. S persze a cím utal Klaus Mann memoárjára is, amely a klasszikus-romantikus kamarazene hőskorának számító polgári kultúra utolsó – és katasztrófába torkolló – fejezetének megrázó leírását adja. Az első koncert műsora Schuberttől Bartókig ível, s a fellépők között ott találjuk a két művészeti vezető mellett a hegedűművészként is aktív Henning Kraggerud norvég kortárs szerzőt, az 1998-ban, huszonkét évesen a Nemzetközi Yehudi Menuhin Hegedűverseny zsűrielnöki különdíját megnyerő, kortárs zenében is jártas Carolin Widmannt, a széles körű tanári tevékenységet folytató, Várjon Dénessel régóta kamarazenélő német csellistát, Christoph Richtert, az amerikai operaszínpadok egyik legkeresettebb szoprán csillagát, a dalénekesként nemrég a Carnegie Hallban bemutatkozott Sarah Shafert, és a nagyszerű klarinétművészt, a bemutatásra aligha szoruló Klenyán Csabát is. Valamennyien Simon Izabella és Várjon Dénes régi kamarapartnerei, s ettől nem függetlenül: barátai.

Műsor:

Schubert: a-moll („Lebensstürme”) Allegro, D. 947
Dvořák: 4. (e-moll) zongoratrió, op. 90 („Dumky”)
szünet
Schubert: Nacht und Träume, D. 827
Schubert: Die junge Nonne, D. 828
Schubert: Frühlingsglaube, D. 686
Schubert: Gretchen am Spinnrade, D. 118
Schubert: Rosamunde-románc, D. 797
Henning Kraggerud: 10. Eqiunox Postludium (magyarországi bemutató)
Janáček: Szonáta hegedűre és zongorára
Henning Kraggerud: 24. Eqiunox Postludium (magyarországi bemutató)
Bartók: Kontrasztok, BB 116

Művészeti vezetők Simon Izabella és Várjon Dénes Simon Izabella, Várjon Dénes (zongora); Sarah Shafer (szoprán); Carolin Widmann, Henning Kraggerud (hegedű); Christoph Richter (cselló); Klenyán Csaba (klarinét)

Ajánló


Hogy mennyire különleges helyet foglal el a magyar felsőoktatásban a Zeneakadémia, azt kevés dolog példázza jobban, mint a minden év…

A program kb. 50 perces programon bemutatjuk a Zeneakadémia épületének különleges díszítéseit, rejtett kincseit, megismerkedhetnek a legendás a Nagyterem történetével…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!