Program


Frankl Péter és a Kelemen Kvartett

Frankl Péter és a Kelemen Kvartett

Több generáció nemzetközi hírű tagjai tisztelegnek a 20. századi magyar zene egyik meghatározó személyisége, a karmester, zeneszerző és zongoraművész Dohnányi Ernő emléke előtt, születésének száznegyvenedik évfordulóján.  több

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia jegyutalvány és Szabadfelhasználású jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

A Londonban élő Frankl Péter, világhírű muzsikusaink egyike a Zeneakadémián végzett zongoraművész-családfán Dohnányi-unokának mondható, és nemcsak a pódiumon, hanem a patinás Yale Egyetem katedráján is öregbíti a magyar zongorista iskola hírnevét. A Kelemen Kvartett nem sokkal 2010-es megalakulása után a vonósnégyes-játék élvonalába került, ma már egyik vezető együttese a magyar zenei életnek. A kamarazene és a Dohnányi-muzsika ünnepének egyaránt nevezhető műsort az az emblematikus kompozíció nyitja, amelyről állítólag maga Brahms mondta: „magam sem tudtam volna jobban megírni”, de a másik zongoraötös, az 1914-ben keletkezett esz-moll szintén olyan remekmű, amelyben előadónak és nézőtéren helyet foglaló laikusnak egyaránt öröme telik. Az 1935-ös keltezésű szextett hangszer-összeállítása rendhagyó: a vonóstrióhoz és a zongorához két fúvós hangszer csatlakozik; a klarinét- és kürtszólamot a Budapesti Fesztiválzenekar két kiváló szólamvezető művésze, Ács Ákos és Szőke Zoltán játssza.

Műsor:

Dohnányi:1. (c-moll) zongoraötös, op. 1
Dohnányi:esz-moll zongoraötös, op. 26
Dohnányi:C-dúr szextett, op. 37
Közreműködik:Frankl Péter (zongora)Ács Ákos (klarinét);Szőke Zoltán (kürt)Kelemen Kvartett: Kelemen Barnabás, Kokas Katalin (hegedű); Homoki Gábor (brácsa); Fenyő László (cselló)

 

Ajánlatunk


A program kb. 50 perces programon bemutatjuk a Zeneakadémia épületének különleges díszítéseit, rejtett kincseit, megismerkedhetnek a legendás a Nagyterem történetével és a Solti terem szépségével, láthatják a magyar szecesszió kiemelkedő alkotását az előcsarnokban. Az épületlátogatás után lehetőségük nyílik meghallgatni a Zeneakadémia növendékei által adott minkoncertet is. Diákok és nyugdíjasok számára 50% kedvezményt biztosítunk. A maszk viselése ajánlott a belépéskor és a túra alatt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!