Program


Boldoczki Gábor és a PKF - Prague Philharmonia. Bohemian Rhapsody

Boldoczki Gábor és a PKF - Prague Philharmonia. Bohemian Rhapsody

A Prágai Filharmónia – Pražská komorní filharmonie, azaz PKF – két évtizedes múltra tekint vissza, 1994-ben Jiří Bělohlávek kezdeményezésére jött létre.

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia jegyutalvány és Szabadfelhasználású jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 1. péntek, 19:30

A világhírű dirigens 2005 óta az együttes tiszteletbeli karmestere, jelenlegi vezetője a Dallasi Opera zeneigazgatója, a francia Emmanuel Villaume. Az együttes 2016 őszén három nagyszerű szólistát hívott meg a prágai Rudolfinumban tartott koncertjére, a fagottos Milan Turkovičot karmesternek, két világhírű trombitavirtuózt, Szergej Nakarjakovot és Boldoczki Gábort pedig szólistának. A trombitás gála egyik műsorszáma egy 18. századi cseh komponista, Jan Křtitel Jiří Neruda trombitaversenye volt. Jellegzetes cseh zenészpálya Nerudáé. Kiváló zenei képzésben részesült, fényes zenei karrier futott be külföldön, melynek csúcsa a drezdai udvari zenekar koncertmesteri pozíciója volt. A számos szimfóniát és versenyművet komponáló Neruda legismertebb, legtöbbet játszott darabja az a pompás trombitakoncert, mellyel Boldoczki Gábor a Zeneakadémia közönséget is elkápráztatja majd.

Műsor:

Neruda, Smetana és Janáček művei

Boldoczki Gábor (trombita)Prague Philharmonia

Ajánlatunk


A program kb. 50 perces programon bemutatjuk a Zeneakadémia épületének különleges díszítéseit, rejtett kincseit, megismerkedhetnek a legendás a Nagyterem történetével és a Solti terem szépségével, láthatják a magyar szecesszió kiemelkedő alkotását az előcsarnokban. Az épületlátogatás után lehetőségük nyílik meghallgatni a Zeneakadémia növendékei által adott minkoncertet is. Diákok és nyugdíjasok számára 50% kedvezményt biztosítunk. A maszk viselése ajánlott a belépéskor és a túra alatt.

A Zeneakadémia főépülete, a Liszt Ferenc téri zenepalota a világ legvarázslatosabb koncerthelyszínei közé tartozik.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!