Program


Artemis Quartet

Artemis Quartet

A berlini székhellyel rendelkező Artemis Quartett közel harminc éve alakult, és jelenleg világviszonylatban is az egyik legelismertebb együttesnek számít.
 több

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia jegyutalvány és Szabadfelhasználású jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 26. szombat, 19:00


Mendelssohn:
    3. (D-dúr) vonósnégyes, op. 44/1
Sosztakovics:
    5. (B-dúr) vonósnégyes, op. 92
SZÜNET
Schumann:
    A-dúr vonósnégyes, op. 41/3

Artemis Quartett: Vineta Sareika, Anthea Kreston (hegedű); Gregor Sigl (brácsa); Eckart Runge (cselló)

A berlini székhellyel rendelkező Artemis Quartett közel harminc éve alakult, és jelenleg világviszonylatban is az egyik legelismertebb együttesnek számít. Tagjai mindannyian kiemelkedő művészek, akik a legmagasabb szinten művelt kamarazenélés mellett számos szólistaversenyen értek el rangos helyezést. Figyelemreméltó ugyanakkor a kvartett diszkográfiája is, CD-kiadványaikat olyan díjakkal ismerték el, mint a Gramophone Award vagy a Diapason d’Or. Legutóbbi stúdióprojektjük egy Mendelssohn műveiből álló válogatás volt, így nem meglepő, hogy a koncert három műsorszámának egyike a zeneszerző tollából származik. A D-dúr vonósnégyes két másik társával együtt Svédország hercegének készült, alig néhány évvel az est másik romantika kori darabja, Schumann A-dúr kvartettje előtt. Sosztakovics közvetlenül Sztálin halála után bemutatott B-dúr vonósnégyese hatásosan ékeli be a 20. század sajátos hangzásvilágát a többségében 19. századi műsorba.

Ajánló


A program kb. 50 perces programon bemutatjuk a Zeneakadémia épületének különleges díszítéseit, rejtett kincseit, megismerkedhetnek a legendás a Nagyterem történetével…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!