Program


Anda Géza Fesztivál - Pietro De Maria zongoraestje

Anda Géza Fesztivál - Pietro De Maria zongoraestje

Svájcban 1979 óta háromévente rendezik meg a 20. század egyik legnagyobbjaként számon tartott és negyven éve elhunyt magyar zongoraművész nevét viselő versenyt, amely a legrangosabbak közé tartozik a világon.

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia jegyutalvány és Szabadfelhasználású jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. október 8. szombat, 19:00

Az Anda Géza Zongoraverseny kimagasló eredményt elért művészeit bemutató fesztiválon az 1994-es győztest hallhatjuk, aki ráadásul négy évvel korábban, huszonhárom esztendősen a Moszkvai Csajkovszkij Versenyen is különdíjat kapott. Pietro De Maria olyan neves dirigensekkel dolgozott együtt, mint Daniele Gatti, Eliahu Inbal és Marek Janowski; repertoárja rendkívül széles és színes, lemezre vette a teljes Wohltemperiertes Klavier-sorozatot, Beethoven gordonkára és zongorára írt valamennyi művét, és ő az első olasz művész, aki koncertsorozaton szólaltatta meg Chopin valamennyi zongoradarabját – ezt a vállalkozását az egyik legnagyobb kiadó meg is örökítette lemezfelvételen. A koncert első felében a romantikus lengyel zeneszerző alkotásaiból szólaltat meg keresztmetszetszerűen néhányat, majd Ligeti György 1985 és 2001 között komponált és hamar a repertoár klasszikusai közé került etűdjei következik három, az Ördöglépcső című az egyik legnehezebb talán a teljes zongorairodalomban. A műsor harmadik szakaszában a Velencében született művész Liszt három nagy ciklusából szólaltat meg részleteket. A Schubert táncaiból szabadon összeválogatott, capriccio-szerű keringőfüzér után pedig egy „hazai” ihletésű művet, a Pace non trovo kezdetű Petrarca-szonett sajátosan liszti reflexióját, végezetül a zongorairodalom egyik slágerét, az ördögien könnyed csengettyűetűdöt hallhatjuk a világhírű olasz művész tolmácsolásában.

Műsor:

Chopin: f-moll mazurka, op. 7/3
Chopin: C-dúr mazurka, op. 24/2
Chopin: cisz-moll mazurka, op. 63/3
Chopin: g-moll ballada, op. 23
Chopin: Desz-dúr noktürn, op. 27/2
Chopin: b-moll scherzo, op. 31
szünet
Ligeti: Etűdök (részletek)
Schubert–Liszt: Soirées de Vienne – 9. Valse caprice
Liszt: 104. Petrarca-szonett
Liszt: Paganini-etűdök – La Campanella

Ajánló


A program kb. 50 perces programon bemutatjuk a Zeneakadémia épületének különleges díszítéseit, rejtett kincseit, megismerkedhetnek a legendás a Nagyterem történetével…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!