Program


Anda Géza Fesztivál - Aleksandr Sajkin zongorakoncertje

Anda Géza Fesztivál - Aleksandr Sajkin zongorakoncertje

A zürichi Anda Géza Verseny legjobbjait felvonultató fesztiválon a kimagasló fiatal művészeken keresztül egyes iskolákat is megismerhetünk a sorozat harmadik estjén, brazil és olasz muzsikus után a legendás orosz zongoraiskola egyik fiatal képviselője, a tavalyi második helyezett lép pódiumra.  több

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia jegyutalvány és Szabadfelhasználású jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. október 9. vasárnap, 11:00

Az 1987-ben született Alexandr Sajkin a Moszkvai Konzervatóriumban – akárcsak Borisz Berezovszkij és Alexej Vologyin – a Richtert, Gilelszt, Luput is tanító Heinrich Neuhaus növendékénél, Eliso Virsaladze osztályában szerzett diplomát 2010-ben. Tudását 2013 és 2015 között a salzburgi Mozarteumban tökéletesítette, a pályáját a Szentpétervári (akkor még Leningrádi) Konzervatórium legfiatalabb tanáraként kezdő Pavel Gililov vezetésével. Alexandr Sajkin olyan műsort hoz Budapestre, amely reprezentálja sokoldalúságát, nagy repertoárismeretét, mégis koherens egészet alkot. A kétszázhatvan éve született Mozart C-dúr szonátája és Chopin gyászindulójáról híres szonátája között elhangzik például Liszt a Don Giovanni témáira írt fantáziája – nem véletlen, hogy a félelmetesen virtuóz mű ritkán hallható koncerten. Ehhez kapcsolódik Mozart szintén szabadon megformált, és – akárcsak a két Chopin-noktürn – felkavaró, személyes hangvételű d-moll fantáziája, valamint a hangnemileg azt folytató-feloldó D-dúr rondó.

Műsor:

Mozart: 10. (C-dúr) szonáta, K. 330
Mozart: d-moll fantázia, K. 397
Mozart:  D-dúr rondó, K. 485
Liszt: Don Juan-parafrázis
szünet
Chopin: Két noktürn, op. 48
Chopin: b-moll szonáta, op. 58/3

Ajánlatunk


A program kb. 50 perces programon bemutatjuk a Zeneakadémia épületének különleges díszítéseit, rejtett kincseit, megismerkedhetnek a legendás a Nagyterem történetével és a Solti terem szépségével, láthatják a magyar szecesszió kiemelkedő alkotását az előcsarnokban. Az épületlátogatás után lehetőségük nyílik meghallgatni a Zeneakadémia növendékei által adott minkoncertet is. Diákok és nyugdíjasok számára 50% kedvezményt biztosítunk. A maszk viselése ajánlott a belépéskor és a túra alatt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!