Program


Alexandre Tharaud és a Cuarteto Casals

Alexandre Tharaud és a Cuarteto Casals

Napjaink egyik legjobb vonósnégyesét hallhatjuk a Nagyteremben, egy olyan együttest, amely húsz éve kápráztatja el a közönséget és a felvételeket hallgató zenebarátokat páratlan hangzásával, eleven produkcióival.

Az 1997-ben, a barcelonai Zeneakadémia akkori növendékeiből alakult formáció a legnagyobbaktól, az Alban Berg Quartet, a LaSalle Quartet és a Hagen Quartet tagjaitól vette át a stafétabotot. Ma már mind a négy muzsikus alma materük professzora, díjnyertes lemezeiken – amelyek egyikét Bartók, Kurtág, Ligeti műveinek szentelték –, valamint hangversenyeiken a kamarazene csúcsát jelentő klasszikus remekműveket szólaltatnak meg, nagyszerű ízléssel válogatva. Így lesz ez ezen az estén is: az első részben Beethoven 1801-ben megjelent első sorozatából játszanak, majd az együttjáték és az egyéni hangszertudás terén egyaránt próbakőnek számító, 1964-ben komponált Sosztakovics-kvartettet hallhatjuk. A második részben az az Alexandre Tharaud csatlakozik a világhírű négyeshez, aki ma az egyik vezető francia zongoraművész, és aki több alkalommal közreműködött már a Cuarteto Casals nagy sikerű európai koncertjein. César Franck egyik legjelentősebb művé.

Műsor:

Beethoven: 2. (D-dúr) vonósnégyes, op.18/2
Sosztakovics: 10. (Asz-dúr) vonósnégyes, op. 118
szünet
Franck: f-moll zongoraötös
Alexandre Tharaud (zongora)Cuarteto Casals: Vera Martínez Mehner, Abel Tomàs Realp (hegedű), Arnau Tomàs Realp (cselló), Jonathan Brown (brácsa)

Ajánló


Az embereket mindig is izgatták az átlag feletti teljesítmények, a már-már csodaszámba menő,…

A zenekar mesterei Madaras Gergely és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara Orgonaavató koncert

Tiszta barokk Dobozy Borbála, Pierre Hantaï és az Aura Musicale